U srijedu 27. prosinca 2017. u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu održana je Izborna skupština Hrvatskog astronomskog saveza. Za predsjednika je izabran prof. dr. sc. Željko Andreić, za dopredsjednika Damir Šegon, a za tajnika Dorian Božičević, mag. theol. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Ivo Dijan, Boris Štromar, dipl. ing., Klaudija Molnar, Zoran Novak i Danko Kočiš, a za članove Nadzornog odbora prim. mr. sc. Goran Ivanišević, dr. med., Tatjana Kren, prof. i Ivica Ćiković, ing.

 

2017 12 27 skupstina 001

 

Po završetku zasjedanja novi predsjednik Saveza prof. dr. sc. Željko Andreić je po ovlaštenju Skupštine sa novim/starim tajnikom Dorianom Božičevićem, mag. theol. potpisao ugovor o radu obzirom da su sredstva za rad tajnika kao profesijonalca osigurana putem javnih potreba u tehničkoj kulturi za 2018. godinu pa Savez od početka nove godine osim osnovnog budžeta za programske aktivnosti, ima na raspolaganju i profesijonalnog tajnika koji će se brinuti o provedbi svih aktivnosti.

 

2017 12 27 zeljko dorian

 

prof. dr. sc. Željko Andreić i Dorian Božičević, mag. theol.

 

Nakon službenog dijela Skupštine upriličen je skromni domjenak na kojem zahvaljujemo Hrvatskoj zajednici tehničke kulture. Nakon domjenka tajnik se prije povratka u Mali Lošinj uputio u Pulu kod novog dopredsjednika Saveza Damira Šegona kako bi se potpisala sva dokumentacija potrebna za pokretanje postupka za upis promjena u Registru udruga RH.

 

2017 12 27 damir segon

 

Damir Šegon

Facebook @astronomskisavez